Наполи стана шампион на Италия за първи път от 33 години

...
Наполи стана шампион на Италия за първи път от 33 години
Коментари Харесай

33 години по-късно Наполи отново е шампион на Италия

" Наполи " стана първенец на Италия за първи път от 33 години насам, като последната купа преди и на доктрина извоюваната нощес бе с Диего Марадона в тима. 

Тимът от юга направи 1:1 като посетител на " Удинезе " и има 16 точки задатък пред втория " Лацио ", по този начин е неосъществим цели 5 кръга преди края. Домакините поведоха в 13-ата минута посредством Ловрич, само че гостите натиснаха и този път свършиха работата си. В 52-ата минута Виктор Осимен хвърли в диви празненства неополитанците.

Точно на тях посвети триумфа старши треньорът на отбора Лучано Спалети в първото си изказване пред медиите. Той изрази удовлетворение, че с играчите му са дарали на юга този безапелационен триумф, " който хората ще помнят в сложните си дни ".

Феновете на " Наполи " изпълниха стадион " Диего Армандо Марадона " в града си, където гледаха мача на големи екрани, а по-късно честваха до дребните часове по улиците, заляли улиците и площадите. По информации в медиите броят им е бил най-малко 10 хиляди.

Това е трета купа в историята на клуба, като предходните бяха тъкмо по времето на аржентинеца - през 1987-ма и 1990 година След това имаше години на финансови проблеми, банкрут и изпадане от елита. 

Таранът Виктор Осимен е с съществена заслуга с 21 гола в 26 мача. А на 64 години Лучано Спалети е най-възрастният старши треньор, който печели купата на Италия. 

До края на сезона ще се решат местата в топ 4, като шест тима водят борба за другите три места в Шампионската лига. Не толкоз забавно е в дъното, където отборът на " Сампдория " е съвсем изпаднал, а по този път върви и " Кремонезе ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР